Kikhernekeitto katkaravuilla - Potaje de garbanzos con langostinos

 

 
Espanjassa on melko yleisiä tämän tyyppiset keitot eli liemi on sofrito ja siihen lisätään linssejä, kikherneitä, lihaa, chorizoa tai katkarapuja, niin kuin tässä ohjeessa. Muita en ole maistanut, mutta ainakin tämä on herkullista ja täyttävää.

Valmistusaineet neljään annokseen:
Kikherneitä 250g
Jättikatkarapuja 200g
Valkosipulin kynsiä 4
Yksi sipuli
Vihreä paprika
Yksi tomaatti
Siivu vaaleaa leipää
Laakerinlehti
Makeaa savupaprikaa
Tuoretta persiljaa
Oliiviöljyä
Suolaa 
Pippuria


Aloita kuorimalla katkaravut. Keitä vedessä 10 minuuttia ja siivilöi liemi talteen. 
Paista pannulla oliiviöljyssä leipä ja pilkotut valkosipulit ja sipuli. Poista ne pannulta ja lisää samaan öljyyn pilkottu paprika ja tomaatti. Lisää vielä savupaprika.
Laita leipä ja sipulit sekä tomaatti ja paprika öljyineen tehosekoittimeen ja pyöräytä hienoksi.

Lisää kiehuvaan rapuliemeen kikherneet ja anna kiehua muutama minuutti.
Lisää joukkoon kasvis-öljyseos tehosekoittimesta sekä katkaravut. Anna kiehua muutama minuutti, niin että katkaravut eivät muutu kumimaisiksi. 

Mausta vielä pippurilla ja tarvittaessa suolalla sekä lisää keitokseen tuoretta persiljaa. 
Nauti tuoreen patongin ja raikkaan espanjalaisen valkoviinin kera!




Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto