Ryppyperunat - Papas arrugadas kahdella mojo-kastikkeella

 


Ryppyperunat kuuluvat Kanariansaarten keittiön erikoisuuksiin ja niitä nautitaan useiden erilaisten kastikkeiden kera, joista tässä kaksi ohjetta. Papas arrugadas taipuu niin tapas-annokseksi kuin lisukkeeksi esimerkiksi kalan kanssa.

Ryppyperunoihin tarvitaan vain mahdollisimman pienikokoisia, kiinteitä perunoita sekä merisuolaa.

Mojo picón ainekset:

Kaksi punaista paprikaa

Kaksi valkosipulin kynttä

1-2 chiliä maun mukaan

Krutonkeja tai kuivaa vaaleaa leipää pari siivua

Viinietikkaa

Oliiviöljyä 1-2 dl

Jeeraa puoli teelusikallista

Suolaa


Mojo verde ainekset:

Tuore persilijanippu

Kolme valkosipulin kynttä

Krutonkeja tai kuivaa vaaleaa leipää pari siivua

Oliiviöljyä 2dl

Jeeraa puoli teelusikallista

Suolaa

Pippuria

Viinietikkaa


Kastikkeet voi tehdä valmiiksi ensimmäisenä. Molemmat salsat syntyvät tehosekoittimessa niin, että öljyä ja etikkaa lukuunottamatta ainekset sekoitetaan tahnaksi. Oliiviöljyä lisätään valmiiseen seokseen erissä niin kauan, että saavutetaan sopiva notkeus. Lopuksi maustetaan lorauksella viinietikkaa.

Perunat pestään huolellisesti, riittävä määrä syöjien mukaan. Laita ne kuorineen kattilaan ja lisää vettä niin, että ne juuri peittyvät. Lisää merisuolaa 2-3 ruokalusikallista ja keitä kypsäksi.

Kaada vesi pois ja laita perunat kattilassa takaisin kuumalle liedelle. Haihduta loppu vesi välillä ravistellen kattilaa, kunnes kuivahtaneen perunan pintaan muodostuu harmaa suolakerros. 

Nauti perunat kuumana kastikkeisiin dipaten. Mojo verde sopii myös sellaisenaan vaalean leivän päälle, jos jää ylimääräistä.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Tonnikalapiiras

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto