Ryppyperunat - Papas arrugadas kahdella mojo-kastikkeella
Ryppyperunat kuuluvat Kanariansaarten keittiön erikoisuuksiin ja niitä nautitaan useiden erilaisten kastikkeiden kera, joista tässä kaksi ohjetta. Papas arrugadas taipuu niin tapas-annokseksi kuin lisukkeeksi esimerkiksi kalan kanssa.
Ryppyperunoihin tarvitaan vain mahdollisimman pienikokoisia, kiinteitä perunoita sekä merisuolaa.
Mojo picón ainekset:
Kaksi punaista paprikaa
Kaksi valkosipulin kynttä
1-2 chiliä maun mukaan
Krutonkeja tai kuivaa vaaleaa leipää pari siivua
Viinietikkaa
Oliiviöljyä 1-2 dl
Jeeraa puoli teelusikallista
Suolaa
Mojo verde ainekset:
Tuore persilijanippu
Kolme valkosipulin kynttä
Krutonkeja tai kuivaa vaaleaa leipää pari siivua
Oliiviöljyä 2dl
Jeeraa puoli teelusikallista
Suolaa
Pippuria
Viinietikkaa
Kastikkeet voi tehdä valmiiksi ensimmäisenä. Molemmat salsat syntyvät tehosekoittimessa niin, että öljyä ja etikkaa lukuunottamatta ainekset sekoitetaan tahnaksi. Oliiviöljyä lisätään valmiiseen seokseen erissä niin kauan, että saavutetaan sopiva notkeus. Lopuksi maustetaan lorauksella viinietikkaa.
Perunat pestään huolellisesti, riittävä määrä syöjien mukaan. Laita ne kuorineen kattilaan ja lisää vettä niin, että ne juuri peittyvät. Lisää merisuolaa 2-3 ruokalusikallista ja keitä kypsäksi.
Kaada vesi pois ja laita perunat kattilassa takaisin kuumalle liedelle. Haihduta loppu vesi välillä ravistellen kattilaa, kunnes kuivahtaneen perunan pintaan muodostuu harmaa suolakerros.
Nauti perunat kuumana kastikkeisiin dipaten. Mojo verde sopii myös sellaisenaan vaalean leivän päälle, jos jää ylimääräistä.
Kommentit
Lähetä kommentti