Olla gitana
Olla gitana, mustalaispata, on perinteinen murcialainen kasvispata, missä makunystyrät saa kyytiä erilaisista vivahteista!
Padan ainekset:
Kikherneitä 200g
Valkoisia papuja 200g
Vihreitä papuja 200g
Kurpitsaa 300g
Kaksi porkkanaa
Kaksi päärynää
Kaksi perunaa
Sipuli
Kaksi valkosipulin kynttä
Kaksi tomaattia
Oliiviöljyä 1dl
Mietoa paprikajauhetta 1-2tl
Muutama sahramin luotti tai noin 1gr jauhetta
Mustapippuria
Suolaa
Mintunlehtiä
Kuori ja pilko porkkanat, kurpitsa, päärynät ja perunat. Laita kattilaan ja lisää vettä niin, että ainekset juuri peittyvät. Lisää suolaa ja jätä kiehumaan noin 15 minuutin ajaksi.
Kalttaa tomaatit, jotta saat kuoren irtoamaan helposti.
Kaada pataan oliiviöljy ja kuullota sipulit siinä. Lisää paprikajauhe ja sahrami. Lisää vielä kuoritut ja kuutioidut tomaatit ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia.
Kaada lähes kypsät vihannekset pataan, samoin kaikki pavut ja herneet ja lisää suolaa ja pippuria ja kypsennä vielä 5-10 minuuttia.
Mausta lopuksi tuoreella mintulla maun mukaan.
Kommentit
Lähetä kommentti