Olla gitana

 


Olla gitana, mustalaispata, on perinteinen murcialainen kasvispata, missä makunystyrät saa kyytiä erilaisista vivahteista!

Padan ainekset:

Kikherneitä 200g

Valkoisia papuja 200g

Vihreitä papuja 200g

Kurpitsaa 300g

Kaksi porkkanaa

Kaksi päärynää

Kaksi perunaa

Sipuli

Kaksi valkosipulin kynttä

Kaksi tomaattia

Oliiviöljyä 1dl

Mietoa paprikajauhetta 1-2tl

Muutama sahramin luotti tai noin 1gr jauhetta

Mustapippuria

Suolaa

Mintunlehtiä


Kuori ja pilko porkkanat, kurpitsa, päärynät ja perunat. Laita kattilaan ja lisää vettä niin, että ainekset juuri peittyvät. Lisää suolaa ja jätä kiehumaan noin 15 minuutin ajaksi. 

Kalttaa tomaatit, jotta saat kuoren irtoamaan helposti.

Kaada pataan oliiviöljy ja kuullota sipulit siinä. Lisää paprikajauhe ja sahrami. Lisää vielä kuoritut ja kuutioidut tomaatit ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia.

Kaada lähes kypsät vihannekset pataan, samoin kaikki pavut ja herneet ja lisää suolaa ja pippuria ja kypsennä vielä 5-10 minuuttia.

Mausta lopuksi tuoreella mintulla maun mukaan.




Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Pinaatti-kikhernelasagne

Gambas al Pil Pil

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto