Gambas al ajillo con pimientos - Valkosipulisia katkarapuja ja paahdettua paprikaa


 Herkullinen tapas-annos hyvin tyypillisistä espanjalaisista raaka-aineista.

Ainekset neljälle:

Kuorittuja katkarapuja 200g

Paahdettuja paprikoita purkillinen (voi paahtaa myös tuoreista)

2 valkosipulin kynttä

Oliiviöljyä 1dl

Savupaprikajauhe tulinen

Suolaa

Tuoretta persiljaa

Valmistus:

Sulata katkaravut nopeasti. Kuivaa hyvin paahdetut paprikat ja pilko pienemmiksi. Laita paistinpannu hyvin miedolle lämmölle ja levitä paprikat paahtumaan lisää niin, että neste poistuu niistä. Tässä kuluu noin 15 minuuttia.

Pilko valkosipuli hienoksi ja lisää oliiviöljy toiselle pannulle. Paahda valkosipulit kauniin ruskeaksi ja lisää sulatetut ja kuivatut katkaravut pannulle. Lisää savupaprikajauhetta ja suolaa maun mukaan ja paista noin kolme minuuttia. Varmista, että katkaravut valmistuvat samanaikaisesti paprikoiden kanssa.

Nosta lautaselle ensin paprikoita kerros ja lisää katkaravut niiden päälle. Kaada ylimääräinen öljy lautaselle ja mausta tuoreella persiljalla. 

Tarjoile heti kuumana vaalean leivän kera.


¡Buen provecho!


Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto