Pincho PQI

 


Tämän herkullisen suupalan nimi tuli omasta ideasta, koska tälle espanjalaiselle reseptille en löytänyt mitään ytimekästä nimeä. PQI tulee sanoista pera, queso ja iberico eli pääraaka-aineista.

Tarvitset näihin siis,

Kypsää päärynää

Pehmeää, rasvaista juustoa (esim. Mahón-Menorca)

Iberico kinkkua tai muuta ilmakuivattua kinkkua

Oliiviöljyä

Sitruuna

Ohje on helppo ja nopea. Leikkaa päärynöistä suikalemaisia lohkoja. Samoin myös juustosta, suurin piirtein saman kokoisia. Pyöräytä iberico-siivun sisään juusto ja muodosta vartaita näistä, vuorotellen päärynän kanssa.

Lisää kuumalle paistinpannulle oliiviöljy ja paista vartaita molemmin puolin sen verran, että juusto sulaa hieman kinkkurullan sisällä. 

Purista valmiiden pinchojen päälle vielä hiukan mehua sitruunasta ja tarjoile kuumana.


Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto