Mejillónes al Jerez - Sherrysimpukat

 


Sherry, viineistä espanjalaisin sopii maultaan simpukoihin siinä kuin yleisemmin käytetty valkoviini.

Ainekset neljälle:

Kilo sinisimpukoita 

Valkosipulin kynsiä 3-4

Kuivaa sherryä 3dl

Tuoretta persilijaa 

Oliiviöljyä

Suolaa ja pippuria


Pese simpukat ja poista kaikki aukinaiset. 

Pilko valkosipuli hienoksi ja kuumenna pannulla oliiviöljy. Kuullota valkosipuli ja lisää sherry sekä noin 2/3 persiljapuntista ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Lisää simpukat ja anna kiehua noin viisi minuuttia kerran puolessa välissä kääntäen simpukat.

Poista kaikki avautumattomat simpukat ja tarjoile liemessään joko kuumana tai kylmänä. Voit lisätä loput persiljat silputtuna annosten päälle.





Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto