Ensalada de atun - Espanjalainen tonnikalasalaatti

 


Tonnikalasta ja tuoreista puutarhan antimista syntyy maukas ja raikas salaatti. 

Salaattiin tarvitset:

Tomaatteja

Paahdettua paprikaa (säilyke käy hyvin)

Sipulia

Valkosipulia

Kapriksia

Sitruunaa

Tonnikalaa

Oliiviöljyä

Merisuolaa 

Mustapippuria


Annokset voi tehdä suoraan lautasille. Pilko tomaatit siivuiksi ja asettele lautasen reunoille. Pilko paprikoita pienemmiksi ja laita keskelle annosta. Valuta tonnikala ja lisää paprikoiden päälle. Lisää vielä sipulirenkaat ja kaprikset. 

Pirskota oliiviöljyä salaatille ja raasta hieman valkosipulia. Lisää maun mukaan vähän suolaa ja pippuria myllystä. Purista lopuksi sitruunasta mehua annoksen päälle.

Nauti reilumpi annos ateriaksi tai valmista pienempi annos osaksi tapaspöydän antimia.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto