Paella de Marisco - Äyriäispaella
Paella on varmasti tunnetuin espanjalainen ruoka ja alunperin Valencian seudun riisiviljelmillä kehittynyt ruoka on levinnyt erilaisine versioineen ympäri Espanjaa.
Neljän hengen äyriäispaellaan tarvitaan seuraavat ainekset:
2dl Bomba tai muuta lyhytjyväistä riisiä
5dl kalalientä
Puolikas vihreä paprika
Puolikas punainen paprika
Kaksi tomaattia
Sipuli
Kaksi valkosipulin kynttä
100g katkarapuja
8kpl jättikatkarapuja
10kpl sinisimpukoita
Sitruuna
1dl oliiviöljyä
1g sahramia
1tl savupaprikajauhetta
Sahramin ja savupaprikan voi korvata myös valmiilla paella-mausteseoksella
Valmiita mausteseoksia löytyy useista kaupoista.
Parhaimmillaan sahrami on, kun onnistuu löytämään kokonaisia lituja, mitkä murskataan ruokaan valmistushetkellä.
Voit valmistaa paellan aidossa paellerassa, mutta esimerkiksi wok-pannu sopii myös hyvin valmistukseen.
Aloita kuumentamalla pannussa noin desi oliiviöljyä ja kypsennä jättikatkaravut kypsiksi. Laita ne sivuun odottamaan.
Pilko sipulit ja kuullota samassa öljyssä ja lisää pilkotut tomaatit sekaan. Lisää vielä riisi, kalaliemi ja mausteet ja anna kypsyä sopivalla lämmöllä, välillä sekoitellen.
Pilko paprikat ja lisää mukaan.
Sekoita katkaravut sekaan ja lisää simpukat painamalla ne riisiin. Kun simpukat alkavat avautua, laita jättikatkaravut vielä lämpiämään paellan päälle.
Anna vetäytyä hetki ennen ruokailua ja varmista, että kaikki simpukat ovat avautuneet. Lisää vielä sitruunan siivuja päälle.
Paella on helppo ruoka tehdä myös isommalle joukolle ruokailijoita.
Viinisuositukseksi käy erinomaisesti kuiva, verdejo-rypäleestä valmistettu espanjalainen valkoviini.
Kommentit
Lähetä kommentti