Kinkkunyytit - Huevos en cazuela de jamón ibérico

 


Herkulliset kinkkunyytit valmistuvat nopeasti ja ne kannattaa nauttia kuumina, suoraan uunista.

Neljään nyyttiin tarvitset:

Neljä siivua iberico-kinkkua (toki jamón serrano myös käy)

Kaksi munaa

Noin 50g hienoksi silputtua sipulia

50g mozzarellaa

Oliiviöljyä

Tuoretta persiljaa

Suolaa

Mustapippuria



Aloita voitelemalla neljä pientä paperivuokaa (cupcake) oliiviöljyllä. 

Hienonna sipuli, leikkaa mozzarella pieneksi ja pilko tuoretta persiljaa. Sekoita ainekset kananmunien kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla. Suolaa kannattaa käyttää mielummin varovaisesti, sillä ilmakuivattu kinkku on melkoisen suolaista itsessään kypsennettynä vielä uunissa.

Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi.

Pyöräytä iberico-siivut rullaksi voideltuun vuokaan ja jaa muna-mozzarellaseos rullien keskelle.

Kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia ja nauti lämpiminä!



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Neljä eri tapasta samasta pohjasta

Tonnikalapiiras

Kermainen ahvenkeitto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua