Tomaatti-härkisohratto
Ohra on suotta aivan aliarvostettu suomalaisessa keittiössä. Sen lisäksi, että se on kotimainen raaka-aine, se on terveellistä ja siinä on makua huomattavasti enemmän kuin riisissä.
Tämä tomaatti-härkisohratto sopii hyvin arkeen ja mielestäni erinomaisesti myös vegaaniseen pääsiäispöytään.
Noin neljälle tarvitset aineksiksi:
Sipuli
Valkosipulia 3-5 kynttä
Paprika
Purkillinen säilyketomaatteja
Härkistä paketti, muruina tai paloina
Pakastepapuja n. 100g
Rikottuja ohrasuurimoita 2,5dl
Timjamia
Oliiviöljyä
2 kasvisliemikuutiota
Puoli litraa vettä
Mustapippuria
Pilko sipuli ja valkosipulit. Kuumenna kattilassa tai padassa oliiviöljy ja kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää ohrasuurimot ja kuullota lisää muutama minuutti.
Lisää kattilaan vesi, kasvisliemikuutiot ja säilyketomaatit. Keitä noin 15 minuuttia ja sen jälkeen lisää pavut ja paprika ja jatka keittämistä vielä viisi minuuttia.
Lopuksi lisää härkikset ja mausta pippurilla ja timjamilla ja anna vielä hetki myös härkisten kuumentua.
Voit vielä koristella annoksia timjamin oksilla.
Jos valmistat tomaatti-härkisohrattoa pääsiäisenä, niin pieni lisävinkki jälkiruoaksi.
Mämmin ja Oatlyn vanilijakastikkeen (tai kerman ym) lisäksi, voit tarjoilla Marsala viiniä. Silloin ei mämmiin kannata lisätä sokeria, sillä Marsalan tuoma makeus todennäköisesti riittää. Yllättävä yhdistelmä, joka toimii! (Huom. Marsala ei ole vegaanista)
Kommentit
Lähetä kommentti