Kylmäsavulohi-katkarapukeitto

 


Mausteinen kylmäsavulohi-katkarapukeitto lämmittää mukavasti niin pääruokana kuin alkukeittona kalapöydässä. Neljälle tarvitset raaka-aineiksi:

Sipuli

3 kpl valkosipulin kynsiä

Katkarapuja 180g

Kylmäsavulohta 150g

Tomaattimurskaa 500g

Kalalientä 0,5l (kaksi kalaliemikuutiota)

Tulista savupaprikajauhetta 1tl (tai puolikas chili)

Kaurakermaa 2dl

Oliiviöljyä

Persiljaa

Pilko sipulit ja jos käytät chiliä, niin myös se ja kuullota kattilassa reilussa määrässä oliiviöljyä.  Lisää tomaattimurska, kalaliemi sekä savupaprikajauhe. Jätä kiehumaan miedolle lämmölle noin 15 minuuttia.

Pilko kylmäsavulohi pienemmiksi paloiksi ja lisää keittoon. Anna hieman kiehahtaa ja lisää kaurakerma. Kun keitto taas kiehahtaa, lisää sulatetut ja valutetut katkaravut joukkoon. Anna keiton vielä kuumentua, mutta älä enää kiehauta.

Mausta persiljasilpulla ja nauti tuoreen leivän kera.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto