Kylmäsavulohi-katkarapukeitto
Mausteinen kylmäsavulohi-katkarapukeitto lämmittää mukavasti niin pääruokana kuin alkukeittona kalapöydässä. Neljälle tarvitset raaka-aineiksi:
Sipuli
3 kpl valkosipulin kynsiä
Katkarapuja 180g
Kylmäsavulohta 150g
Tomaattimurskaa 500g
Kalalientä 0,5l (kaksi kalaliemikuutiota)
Tulista savupaprikajauhetta 1tl (tai puolikas chili)
Kaurakermaa 2dl
Oliiviöljyä
Persiljaa
Pilko sipulit ja jos käytät chiliä, niin myös se ja kuullota kattilassa reilussa määrässä oliiviöljyä. Lisää tomaattimurska, kalaliemi sekä savupaprikajauhe. Jätä kiehumaan miedolle lämmölle noin 15 minuuttia.
Pilko kylmäsavulohi pienemmiksi paloiksi ja lisää keittoon. Anna hieman kiehahtaa ja lisää kaurakerma. Kun keitto taas kiehahtaa, lisää sulatetut ja valutetut katkaravut joukkoon. Anna keiton vielä kuumentua, mutta älä enää kiehauta.
Mausta persiljasilpulla ja nauti tuoreen leivän kera.
Kommentit
Lähetä kommentti