Kesäkurpitsa-turskarullat

 


Valmista kesäkurpitsa-turskarullia alkupaloiksi tai tapaspöytään.

Valmistukseen tarvitset:

Kaksi kesäkurpitsaa

Turskafile n.250g

Oliiviöljyä

Valkosipulin kynsi

Auringonkukkaöljyä

Sokeria (liekitykseen)


Vinagretti:

Oliiviöljyä 1 dl

Sherryviinietikkaa 0,25dl

Pieni salottisipuli

Auringonkukan siemeniä muutama ruokalusikallinen

Suolaa

Pilko valkosipuli ja turska ja paista muutama minuutti kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Laita tehosekoittimeen ja noin desi auringonkukkaöljyä ja aja vaahdoksi. Lisää vielä auringonkukkaöljyä desi ja jatka vaahdottamista, kunnes seos on sopivan kiinteää. 

Valmista myös vinagretti tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.


Pese kesäkurpitsat huolellisesti ja siivuta juustohöylällä pituussuunnassa. Keitä isossa kattilassa vesi kiehuvaksi ja keitä kurpitsasiivuja vain muutama sekuntti vedessä. Laita siivut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.

Laita kesäkrpitsalle täytettä ja kääri rullalle. Ripottele rullien päälle sokeria ja ruskista polttimella rullien pintaan. Lopuksi valuta vinagrettea rullien päälle.

Seuraavaksi pitää vain nautiskella! 




Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Neljä eri tapasta samasta pohjasta

Tonnikalapiiras

Kermainen ahvenkeitto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua