Kesäkurpitsa-turskarullat
Valmista kesäkurpitsa-turskarullia alkupaloiksi tai tapaspöytään.
Valmistukseen tarvitset:
Kaksi kesäkurpitsaa
Turskafile n.250g
Oliiviöljyä
Valkosipulin kynsi
Auringonkukkaöljyä
Sokeria (liekitykseen)
Vinagretti:
Oliiviöljyä 1 dl
Sherryviinietikkaa 0,25dl
Pieni salottisipuli
Auringonkukan siemeniä muutama ruokalusikallinen
Suolaa
Pilko valkosipuli ja turska ja paista muutama minuutti kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Laita tehosekoittimeen ja noin desi auringonkukkaöljyä ja aja vaahdoksi. Lisää vielä auringonkukkaöljyä desi ja jatka vaahdottamista, kunnes seos on sopivan kiinteää.
Valmista myös vinagretti tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi.
Pese kesäkurpitsat huolellisesti ja siivuta juustohöylällä pituussuunnassa. Keitä isossa kattilassa vesi kiehuvaksi ja keitä kurpitsasiivuja vain muutama sekuntti vedessä. Laita siivut siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
Laita kesäkrpitsalle täytettä ja kääri rullalle. Ripottele rullien päälle sokeria ja ruskista polttimella rullien pintaan. Lopuksi valuta vinagrettea rullien päälle.
Seuraavaksi pitää vain nautiskella!
Kommentit
Lähetä kommentti