Boquerones en vinagre on hitaasti kypsyvä herkku tapaspöytään ja kuuluu ehdottomasti espanjalaisiin klassikoihin. Suomesta ei ole mahdollista saada tuoreita sardelleja, mutta ei hätää. Kotimainen silakka sopii mainiosti tähän!
Valmistukseen tarvitset viinietikkaa, laadukasta oliiviöljyä, tuoretta persiljaa, valkosipulia, suolaa ja tietenkin silakoita riittävästi. Vähintään 100 grammaa kannattaa tehdä jo pienemmällekin ruokailijamäärälle, sillä nämä säilyvät hyvin muutaman päivän jääkaapissa.
Poista silakkafileistä nahka. Se lähtee yllättävän helposti ihan sormin. Huuhtele silakat ja anna valua siivilässä.
Lado kannelliseen astiaan kerros silakoita. Pyöräytä myllystä hieman suolaa ja lado seuraava kerros. Kun kaikki silakat ovat rasiassa, lisää viinietikkaa niin, että silakat ovat ainakin lähes sen peitossa. Laita kypsymään jääkaappiin vuorokaudeksi.
Kaada silakat siivilään ja anna valua huolella. Viipaloi valkosipulin kynsi ja pilko tuoretta persiljaa hienoksi.
Lado silakat uudelleen astiaan kerroksittain. Laita jokaisen kerroksen väliin myllystä hieman suolaa, persilijaa ja valkosipulin siivuja. Lopuksi kaada oliiviöljyä niin, että silakat lähes peittyvät. Laita maustumaan vuorokaudeksi jääkaappiin.
Asettele silakat tarjoiluastiaan, lisää vielä persilijaa ja purista päälle sitruunan mehua.
Nauti boqueronesit tuoreen vaalean leivän päällä ja voit sipaista siihen hieman majoneesia tai aiolia.
Kommentit
Lähetä kommentti