Kampasimpukkaa artisokkamuhennoksella

 


Tarjoile alkupalana tai tapaksena herkullinen ja suussa sulava kampasimpukka-annos.

Varaa kampasimpukoita yksi / ruokailija. Lisäksi tarvitset,

Pilkottuja artisokkia öljyssä

Peruna

Kaurafraichea

Persiljaa

Valkosipulin kynsi

Patongin siivu tai paahtoleipää

Oliiviöljyä

Valmista ensimmäisenä öljyseos. Laita reilu loraus oliiviöljyä kippoon, pilko valkosipulin kynsi hienoksi ja lisää öljyn sekaan sekä ruokalusikallinen persiljaa.

Valuta artisokat ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää mukaan kaurafraichea ja käytä maustamiseen noin puolet persilja-valkosipuliöljystä.

Pese peruna huolellisesti ja leikkaa ohuita siivuja 1/annos. Laita pannulle öljyä ja paahda kunnes peruna saa kauniin sävyn. Nosta siivut talouspaperin päälle kuivumaan ja mausta merisuolalla.

Kuivaa kampasimpukat huolellisesti ja paista kuumalla pannulla muutama minuutti molemmin puolin.

Paahda leipä ja rakenna annos sen päälle. Aluksi artisokkamuhennosta, sen päälle kampasimpukka ja vielä kerros artisokkaa. Valele päälle loput persilja-valkosipuliöljystä ja nosta kruunuksi rapea perunasiivu.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Tonnikalapiiras

Kermainen ahvenkeitto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto