Espinacas labradas

 


Espinacas labradas on perinteinen resepti andalusialaisesta Écijan kylästä. Se sopii erinomaisesti illanistujaisten dippailuun ja vaikka on kermaisen herkullista, niin myös todella terveellistä ja vegaanista.

Itse muhennokseen tarvitaan:

Pinaattia 300g

Kuusi reilun kokoista valkosipulin kynttä

Vaaleaa leipää n. 100g (tähän voi hyvin käyttää vanhoja leivän kannikoita)

Sherryviinietikkaa ruokalusikallinen

Savustettua makeaa paprikaa ruokalusikallinen

Jauhettua kuminaa ruokalusikallinen

Oliiviöljyä n. 2dl

Suolaa

Lisukkeeksi tarvitaan vaaleaa leipää



Aloita muhennoksen valmistus laittamalla n. desi oliiviöljyä paistinpannulle ja lisää leipä ja halkaistut valkosipulit kuumaan öljyyn.

Lisää jo hieman paahtuneiden leipien sekaan savupaprika, kumina ja viinietikka ja jatka paistamista vielä hetki. 


Laita leivät ja sipulit korkeaan kippoon ja jauha massaksi sauvasekoittimella. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä. Jätä mausteet ja oliiviöljy pannulle myöhempää käyttöä varten!

Seuraavaksi laita wok-pannuun tai paista useammassa erässä paistinpannulla hyvin huuhdellut pinaatit. Laita pannulle tilkka öljyä.


Kun lähes kaikki neste on haihtunut pinaateista, lisää hieman suolaa. Seuraavaksi pinaattien sekaan lisätään leivistä tehty tahna ja sekoitellaan hetki pannulla.


Nyt seos on valmis ja vielä käytetään sauvasekoitinta oikeanlaisen muhennoksen saamiseksi.

Pilko vaaleasta leivästä sopivan kokoisia suupaloja ja paahda niitä aiemmin käytössä olleessa paistinpannulla, missä on vielä öljy ja mausteet jäljellä.

Dippaa paahdettuja leivänpaloja muhennoksessa.

¡Buen Provecho!



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Tonnikalapiiras

Kermainen ahvenkeitto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto