Turskaa Välimerelliseen tapaan (Bacalao a la Mediterránea)
Välimerelliseen tapaan valmistettu turska saa makunsa yrteistä, valkosipulista, pähkinöistä ja sitruunasta, meille taas niin perinteisen voin sijaan. Kannattaa testata, sillä makumaailma yllättää.
Ainekset kahdelle:
Turskan filepaloja kaksi
Valkosipulia 4 kynttä
Puolikas purjo
Timjamia
Persiljaa
Sitruuna
Saksanpähkinöitä kourallinen
Oliiviöljyä desilitra
Suolaa
Jos käytät pakastettua turskaa, sulata ne ensin. Laita fileet kulhoon ja pyöräytä myllystä merisuolaa päälle. Purista puolikkaan sitruunan mehu kalojen päälle ja jätä maustumaan.
Pilko valkosipulit ohuiksi siivuiksi, samoin purjo ja murskaa pähkinät hieman pienemmäksi.
Laita paistinpannulle oliiviöljy kuumenemaan ja laita valkosipulit sekaan. Kun ne saavat vähän paahteista väriä, lisää purjo, pähkinät ja timjami ja jatka paistamista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Huomio, että timjami saa öljyn hieman roiskumaan.
Poista paahtuneet raaka-aineet haarukalla sivuun, mutta jätä öljy pannulle. Nosta pannun lämpötilaa hieman ja laita turskafileet kuumalle pannulle. Paista fileille molemmin puolin kaunis pinta.
Kata lautaselle ensin timjami-sipuli-pähkinäseosta ja nosta valmiit fileet niiden päälle. Lisää vielä hienonnettua persiljaa ja sitruunan mehua.
Nauti turskafileet esimerkiksi peruna-parsanyyttien kera.
Kommentit
Lähetä kommentti