Peruna-parsanyytit


 Peruna-parsanyytit ovat nopea valmistaa ja maistuvat herkullisilta ihan sellaisenaan. Ne sopivat hyvin myös lisukkeeksi esim. kalan kanssa, niin kuumana kuin kylmänä.

Ainekset yhteen pellilliseen:

Kaksi reilun kokoista perunaa

Parsakaali

Puolikas purjo

Pieni sipuli

Muutama valkosipulin kynsi

Noin 100 grammaa juustoraastetta

Kaurakermaa

Oliiviöljyä

Suolaa

Mustapippuria

Aloita kuorimalla ja raastamalla perunat ja pilko parsa melko pieneksi. Kuumenna yhdessä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 4 minuuttia. Voit myös keittää niitä, mutta muista puristaa siivilässä neste pois keittämisen jälkeen.


Pilko pieneksi purjo, sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon perunat ja parsa ja kuumenna seosta samalla sekoittaen. Kaada kuuma seos kulhoon ja mausta se suolalla ja pippurilla ja lisää juustoraaste. Sekoita hyvin niin, että juusto sulaa massaan ja tarvittaessa lisää kaurakermaa, että saat massasta sopivan notkeaa.


Annostele seos paperivuokiin ja laita uuniin 200 asteeseen noin 15 minuuttia.

Kun nyytit ovat saaneet kauniin värin pintaan, ota vetäytymään hetkeksi, niin on helpompi poistaa paperivuoat. Tarjoile sellaisenaan tai aiolin kera. Hellemann´s vegan aioli toimii hyvin! Sopii myös illanistujaisiin kylmänä naposteltavaksi ja voit tehdä ne valmiiksi jo edellisenä päivänä.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Tonnikalapiiras

Kermainen ahvenkeitto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto