Peruna-parsanyytit
Peruna-parsanyytit ovat nopea valmistaa ja maistuvat herkullisilta ihan sellaisenaan. Ne sopivat hyvin myös lisukkeeksi esim. kalan kanssa, niin kuumana kuin kylmänä.
Ainekset yhteen pellilliseen:
Kaksi reilun kokoista perunaa
Parsakaali
Puolikas purjo
Pieni sipuli
Muutama valkosipulin kynsi
Noin 100 grammaa juustoraastetta
Kaurakermaa
Oliiviöljyä
Suolaa
Mustapippuria
Aloita kuorimalla ja raastamalla perunat ja pilko parsa melko pieneksi. Kuumenna yhdessä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 4 minuuttia. Voit myös keittää niitä, mutta muista puristaa siivilässä neste pois keittämisen jälkeen.
Pilko pieneksi purjo, sipuli ja valkosipuli ja kuullota öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon perunat ja parsa ja kuumenna seosta samalla sekoittaen. Kaada kuuma seos kulhoon ja mausta se suolalla ja pippurilla ja lisää juustoraaste. Sekoita hyvin niin, että juusto sulaa massaan ja tarvittaessa lisää kaurakermaa, että saat massasta sopivan notkeaa.
Annostele seos paperivuokiin ja laita uuniin 200 asteeseen noin 15 minuuttia.
Kun nyytit ovat saaneet kauniin värin pintaan, ota vetäytymään hetkeksi, niin on helpompi poistaa paperivuoat. Tarjoile sellaisenaan tai aiolin kera. Hellemann´s vegan aioli toimii hyvin! Sopii myös illanistujaisiin kylmänä naposteltavaksi ja voit tehdä ne valmiiksi jo edellisenä päivänä.
Kommentit
Lähetä kommentti