Patatas Bravas
Espanjalaisessa ruoassa arvostan erityisesti heidän tapaa luoda yksinkertaisista aineksista herkullisia makuja.
Erinomainen esimerkki tästä on tapaspöytien klassikko Patatas Bravas.
Ainekset noin viiteen tapasannokseen:
Perunoita 600g
Oliiviöljyä 1 desi
Suolaa
Tomaattimurskaa 200g
Salottisipuli
Kolme valkosipulin kynttä
Tomaattipyrettä ruokalusikallinen
Savupaprika jauhetta pikkulusikallinen
Chilihiutaleita pikkulusikallinen (mieto)
Ruokosokeria ruokalusikallinen
Vegaanista aiolia kolme ruokalusikallista
Hienonnettua persiljaa
Laita uuni lämpiämään 200 asteiseksi. Kuori ja pilko perunat lohkoiksi tai kuutioiksi. Laita uunivuokaan ja kaada oliiviöljy perunoiden päälle. Riippuen perunoiden koosta, paahda noin 35-45 minuuttia. Tarkoitus on saada perunoiden pinnasta hieman rapsakoita. Lisää valmiiden perunoiden päälle hieman merisuolaa myllystä.
Perunoiden kypsyessä voit valmistaa kastikkeen.
Pilko sipulit ja kuullota pannulla. Lisää pannulle tomaattimurska, pyree, savupaprika, chilihiutaleet ja ruokosokeri. Sekoita ja jätä kypsymään noin 20 minuutin ajaksi miedolle lämmölle.
Kun perunat ovat saaneet rapsakan pinnan ja vähän paahteista väriä, ota uunista ja laita tapaslautasille sopivat annokset haarukalla, niin että öljy jää paistoastiaan. Voit myös valuttaa hetken lävikössä.
Lisää aioli tomaattisoosiin ja sekoita ja annostele perunoiden päälle ja viimeistele annos hienonnetulla persiljalla.
Tarjoile kuumana muiden tapasten ohessa. Esimerkiksi falafel- tai Muu-pyöryköiden kera saat herkullisen vegaanisen aterian.
Kommentit
Lähetä kommentti