Patatas Bravas

 


Espanjalaisessa ruoassa arvostan erityisesti heidän tapaa luoda yksinkertaisista aineksista herkullisia makuja.

Erinomainen esimerkki tästä on tapaspöytien klassikko Patatas Bravas.

Ainekset noin viiteen tapasannokseen:

Perunoita 600g

Oliiviöljyä 1 desi

Suolaa

Tomaattimurskaa 200g

Salottisipuli

Kolme valkosipulin kynttä

Tomaattipyrettä ruokalusikallinen

Savupaprika jauhetta pikkulusikallinen

Chilihiutaleita pikkulusikallinen (mieto)

Ruokosokeria ruokalusikallinen

Vegaanista aiolia kolme ruokalusikallista

Hienonnettua persiljaa


Laita uuni lämpiämään 200 asteiseksi. Kuori ja pilko perunat lohkoiksi tai kuutioiksi. Laita uunivuokaan ja kaada oliiviöljy perunoiden päälle. Riippuen perunoiden koosta, paahda noin 35-45 minuuttia. Tarkoitus on saada perunoiden pinnasta hieman rapsakoita. Lisää valmiiden perunoiden päälle hieman merisuolaa myllystä.

Perunoiden kypsyessä voit valmistaa kastikkeen.

Pilko sipulit ja kuullota pannulla. Lisää pannulle tomaattimurska, pyree, savupaprika, chilihiutaleet ja ruokosokeri. Sekoita ja jätä kypsymään noin 20 minuutin ajaksi miedolle lämmölle.

Kun perunat ovat saaneet rapsakan pinnan ja vähän paahteista väriä, ota uunista ja laita tapaslautasille sopivat annokset haarukalla, niin että öljy jää paistoastiaan. Voit myös valuttaa hetken lävikössä.

Lisää aioli tomaattisoosiin ja sekoita ja annostele perunoiden päälle ja viimeistele annos hienonnetulla persiljalla.

Tarjoile kuumana muiden tapasten ohessa. Esimerkiksi falafel- tai Muu-pyöryköiden kera saat herkullisen vegaanisen aterian.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Tonnikalapiiras

Kermainen ahvenkeitto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto