Kastanjakeitto (Sopa de castañas)

 




Kastanjat kypsyvät Espanjassa loppuvuodesta ja siksi kastanjakeittoa nautitaan usein siellä joulupöydässä. Sen voi nauttia lämpimänä, mutta toimii myös esimerkiksi alkushottina kylmänä.

Neljälle tarvitsee aineksiksi:

Esikypsytettyjä kastanjoita 400g

Sipuli

Purjo

Kaksi kynttä valkosipulia

Puoli litraa kasvislientä

Desilitra kaurakermaa

Sokeria

Mustapippuria

Suolaa 

Oliiviöljyä


Pilko purjo, sipuli ja valkosipuli ja kuullota kattilassa muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja jätä kiehumaan vartiksi.

Lisää joukkoon kastanjat, mutta jätä koristeluun yksi/annos ja keitä vielä viisi minuuttia lisää.

Soseuta seos sauvasekoittimella ja lisää kaurakermaa niin, että keitosta tulee sopivan paksuista. Jos teet shotteja, niin keitto voi olla hieman löysempää.

Pilko loput kastanjat hieman pienemmiksi ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon noin ruokalusikallinen sokeria, kunnes karamellisoituvat ja saavat paahteisen värin. Viimeistele annos niillä.

Alkuperäisessä espanjalaisessa ohjeessa on käytetty tavallista kermaa, mutta kaurakerma sopii aivan yhtä hyvin ja näin keitto on vegaaninen. 








Kommentit