Pisto Murciano

 


Perinteiseen murcialaiseen ruokapöytään kuuluvat erityisesti tuoreet kasvikset. Alueella on viljelty maata ja tuotettu vihanneksia ja hedelmiä jo ammoisista ajoista johtuen ihanteellisesta ilmastosta. 

Pisto murciano on tyypillinen alueen ruokalisuke, jossa yksinkertaisuudesta huolimatta aineksien tuoreus saa sen maistumaan herkulliselta.

Raaka-aineiksi tarvitset noin neljälle hengelle:

Sipuli

Munakoiso

Punainen paprika

Vihreä paprika

Noin puoli kiloa tomaatteja

Oliiviöljyä

Suolaa 

Sokeria

Persilijaa


Aloita pilkkomalla paprikat ja sipuli kuutioiksi. Pilko myös munakoiso suurin pirtein samankokoisiksi kuutioiksi ja lisää munakoison päälle suolaa myllystä.

Kuumenna paistinpannu ja lisää oliiviöljy. Laita paprikat kypsenemään pannulle ja pyöräytä myllystä hieman suolaa päälle. Noin viiden minuutin kuullottelun jälkeen lisää sipuli pannulle ja jatka kuullotusta.

Lisää pilkotut tomaatit pannulle ja ripottele niiden päälle hieman sokeria. Pannun lämpötila tulee olla melko alhainen ja kasvisseoksen annetaan hiljalleen kypsyä keskilämmöllä noin 15 minuuttia välillä sekoittaen.

Esikypsennä munakoisoa mikroaaltouunissa täydellä teholla viisi minuuttia ja lisää sen jälkeen pannulle. 

Kypsennä vielä vähintään kymmenen minuuttia tai niin kauan, että kasviksista ei muodostu enää nestettä pannun pohjalle.

Pisto murciano sopii hyvin lisukkeeksi esimerkiksi kalalle.


Murciassa tuotetaan nykyään myös erinomaisia viinejä. Ainakin Yeclan ja Jumillan alueilta saa nykyisin laadukkaita viinejä. Rypäleistä Monastrell on suosituin ja alueen viini sopii piston seuraksi erinomaisesti. 

¡Buen provecho!



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto

Tomaatti-härkisohratto