Ajoblanco on perinteinen espanjalainen kylmä keitto, mikä toimii oikein hyvin alkuruokana tai tapaksena. Tämän mantelikeiton pääraaka-aineet ovat hyvin yksinkertaiset, mutta maku kutkuttelee makuaistia.
Noin kahdeksan desin keittomäärän tarvitset
200g manteleita
Kaksi valkosipulin kynttä
Pussillinen krutonkeja tai pari siivua vaaleaa leipää
Desi oliiviöljyä
Ruokalusikallinen omenaviinietkkaa tai vastaavaa
Puoli litraa vettä
Suolaa maun mukaan
Ripaus valkopippuria
Aloita keittämällä vettä kattilassa ja lisää mantelit kiehuvaan veteen. Keitä pari minuuttia ja nosta mantelit jäähtymään. Näin saat helposti kuorittua ne.
Laita kuoritut mantelit ja valkosipulit tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi.
Lisää pari kourallista krutonkeja, oliiviöljy, vesi ja mausteet. Anna sekoittua tasaiseksi, samettiseksi keitoksi.
Jäähdytä jääkaapissa vähintään tunti ja voit lisätä annoksien päälle krutonkeja tai puolitettuja viinirypäleitä espanjalaiseen tapaan.
Kommentit
Lähetä kommentti