Ajoblanco

 Ajoblanco on perinteinen espanjalainen kylmä keitto, mikä toimii oikein hyvin alkuruokana tai tapaksena. Tämän mantelikeiton pääraaka-aineet ovat hyvin yksinkertaiset, mutta maku kutkuttelee makuaistia.



Noin kahdeksan desin keittomäärän tarvitset

200g manteleita

Kaksi valkosipulin kynttä

Pussillinen krutonkeja tai pari siivua vaaleaa leipää

Desi oliiviöljyä

Ruokalusikallinen omenaviinietkkaa tai vastaavaa

Puoli litraa vettä

Suolaa maun mukaan

Ripaus valkopippuria


Aloita keittämällä vettä kattilassa ja lisää mantelit kiehuvaan veteen. Keitä pari minuuttia ja nosta mantelit jäähtymään. Näin saat helposti kuorittua ne.


Laita kuoritut mantelit ja valkosipulit tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi.

Lisää pari kourallista krutonkeja, oliiviöljy, vesi ja mausteet. Anna sekoittua tasaiseksi, samettiseksi keitoksi.

Jäähdytä jääkaapissa vähintään tunti ja voit lisätä annoksien päälle krutonkeja tai puolitettuja viinirypäleitä espanjalaiseen tapaan. 



Kommentit