Suussasulavan herkullinen ja vegaaninen tomaattipasta syntyy helposti.
Tarvittavat ainekset neljälle:
Pastaa neljälle, esim. penne rigale
Aurinkokuivattuja tomaatteja 250g
Kirsikkatomaatteja 250g
Kaurakermaa 2,5dl
Pinjansiemeniä 30g
Valkosipulia 3-4 kynttä
Savupaprika jauhetta 1tl
Oliiviöljyä
Suolaa
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Puolita kirsikkatomaatit ja pilko valkosipulin kynnet.
Levitä pieneen uunivuokaan valutetut aurinkokuivatut tomaatit ja lisää valkosipuli.
Lado kirsikkatomaatit näiden päälle, mausta suolalla ja savupaprikalla, kaada oliiviölyä muutaman ruokalusikallisen verran päälle. Voit käyttää myös aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.
Laita uuniin 15 minuutiksi.
Laita tarvittava määrä pastaa kypsymään ohjeen mukaan.
Kun tomaatit ovat olleet uunissa 15 minuuttia, lisää tomaattien päälle pinjansiemenet ja laita uuniin vielä vajaaksi 10 minuutiksi, kunnes siemenet ovat saaneet hieman paahteista sävyä.
Lisää vuokaan vielä kaurakerma ja anna olla n. 5 minuuttia uunissa, että kaurakerma kuumenee.
Sekoita pasta ja tomaattiseos ja nauti!
Kommentit
Lähetä kommentti