Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto


Pähkinän, päärynän ja sinihomejuuston liitto on vain sellainen makukokemus, mikä kannattaa kokea!

Ainekset noin neljälle hengelle:

Oliiviöljyä
Valkosipulia 3-4 kynttä
Yksi pieni sipuli
Kasvislientä puoli litraa
Kuivaa valkoviiniä kaksi desiä
Risottoriisiä noin 2,5 dl
Saksanpähkinöitä 75 g
Gorgonzolajuustoa 200 g
Kaksi kypsää päärynää
Mustapippuria
Suolaa


Pilko sipuli ja valkosipulin kynnet ja lisää padan tai paksupohjaisen kattilan pohjalle reilun oliiviöljy lorauksen kera. Kuullota hetki ja lisää sekaan riisi ja kuullota vielä muutama minuutti.

Kaada osa kasvisliemestä kattilaan ja anna imeytyä aina hetkittäin sekoittaen. Jatka näin, kunnes kaikki kasvisliemestä on lisätty.

Lisää kattilaan valkoviini, pilkotut päärynät ja gorgonzola. Murenna vielä joukkoon saksanpähkinät.

Voit jättää pienen osan päärynöistä, juustokuutioista ja kokonaisista saksanpähkinöistä täydentämään annoksen viimeistelyä.

Kun kaikki neste on imeytynyt risottoon, lisää mustapippuri ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja sitten onkin aika siirtyä nauttimaan herkullisesta ateriasta.


Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto