Pinaatti-kikhernelasagne



Suussasulavan mehevä ja superterveellinen kasvislasagne syntyy helposti hyödyntämällä puolivalmisteita.

Ainekset:

Lasagnelevyjä
Tomaattimurskaa 500 g
Kikherneitä 240 g
Pakastepinaattia 300 g
Pinaattikeittoa 400 g
Kaurakermaa 2,5 dl
Kaksi tomaattia
Sipuli
4 kpl valkosipulin kynsiä
Suolaa 1 tl
Mustapippuria
Chilijauhetta 1 tl
Savupaprikajauhetta 1 rkl
Korppujauhoja



Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulin kynnet ja kuullota hetki tilkassa oliiviöljyä. Lisää pannulle tomaattimurska, huuhdellut kikherneet ja mausteet ja jätä muhimaan pienelle lämmölle.

Sulata pinaattikeitto kattilassa ja kaada kaurakerma sekaan.

Pakastepinaatti kannattaa ottaa sulamaan hetkeksi, jotta on helpompaa käsitellä.

Viipaloi tomaatit.


Voitele uunivuoka öljyllä ja lado kerros lasagnelevyjä pohjalle. Levitä niiden päälle tomaatti-kikhernemuhennosta, murskaa sormilla pakastepinaattia ja lopuksi pinaattikeittoa kastikkeeksi.
Jatka samassa järjestyksessä vuoka täyteen ja päälimmäiseksi kerrokseksi lasagnelevyjen päälle kastiketta, sekä viipaloidut tomaatit. Ripottele pintaan vielä korppujauhoa.

Kypsennä uunissa 180 asteessa 50 minuuttia.  Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen ruokailua.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Burgundinpata

Neljä eri tapasta samasta pohjasta

Tonnikalapiiras

Kermainen ahvenkeitto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua