Paahdettuja uunijuureksia ja tofua


Syksyllä on parhaimmillaan kotimaiset tuoreet juurekset ja juuri silloin niitä kannattaa hyödyntää. Uunijuureksiksi voi valita ne omat suosikit, joten itselläni pohjan muodostaa yleensä punajuuri, nauris ja porkkana, mutta jokainen voi modata annoksensa omien makujen mukaan. Tärkeintä, että kypsentää oikean ajan kutakin.


Ainekset neljälle:

3 punajuurta
3 naurista
2 porkkanaa
Iso sipuli
Valkosipulia 5 kynttä
Kukkakaali
Kesäkurpitsa
Marinoitua jalotofua 300g
Siemeniä ja pähkinöitä, käytän valmista salaattimix sekoitusta
Oliiviöljyä
Merisuolaa
Timjamia
Mustapippuria

Kuori ja pilko porkkana, punajuuri, nauris, sipuli sekä valkosipuli. Laita uunivuokaan reilu loraus oliiviöljyä ja lisää kuutioidut kasvikset. Lisää sekaan merisuolaa, mustapippuria ja noin ruokalusikallinen kuivattua timjamia ja laita uunin keskitasolle kypsymään puoleksi tunniksi 200 asteeseen.


Pilko kukkakaali sekä kesäkurpitsa. Puolen tunnin kypsennyksen jälkeen ota vuoka uunista, sekoita juureksia ja lisää joukkoon kukkakaali, kesäkurpitsa sekä ripottele kourallinen siemenseosta päälle. Laske uunin lämpötila 180 asteeseen ja laita vuoka vielä vartiksi uuniin.


Pilko tofu kuutioiksi ja paista kauniin ruskeaksi ja rapeaksi ja lisää kasvisten joukkoon. Jos haluat käyttää paahdettuja uunijuureksia esimerkiksi kalan lisukkeena, voi tofun jättää kokonaan pois.


Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto