Maa-artisokkakeitto


Syksy ja talvi on lämpimien keittojen aikaa. Samettisen pehmeä maa-artisokkakeitto maistuu alkuruokana tai baakelin kera pääruokana.

Ainekset pääruoaksi kahdelle:

Puoli kiloa maa-artisokkia
Kaksi perunaa
Kaksi valkosipulin kynttä
2 dl kaurakermaa
Kaksi kasvisliemikuutiota
Ripaus valkopippuria
Tuoretta ruohosipulia
Oliiviöljyä




Kuori perunat, maa-artisokat ja valkosipulit. Lorauta padan pohjalle reilusti oliiviöljyä ja kuullota muutama minuutti kasviksia.

Lisää kaksi kasvisliemikuutiota ja vettä niin, että kaikki peittyvät.

Keitä noin kaksikymmentä minuuttia niin että kaikki ovat reilusti kypsenneet.

Siivilöi neste pois ja soseuta sauvasekoittimella.

Lisää kaurakerma ja ripaus valkopippuria.

Lisää annoksille tuoretta ruohosipulia ja tarjoile leivän kera tai pienempinä annoksina alkuruoaksi.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Tonnikalapiiras

Kermainen ahvenkeitto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto