Kermainen ahvenkeitto


Ahvenen hienostunut maku tulee hyvin esiin jo perinteisessä kirkasliemisessä keitossa, mutta jos haluaa hiukan juhlavamman version, niin suosittelen tätä kermaista versiota. Keiton voi tehdä myös ilman perunoita, kun lisää ahvenien määrää tai sitten ruokaisampi versio perunoiden kera.

Ainekset:

300-500 g ahvenfileitä
(3-4 kpl kiinteitä perunoita)
Purjo
Kaksi sipulia
Valkosipulin kynsiä 3-4kpl
2 dl valkoviiniä
2,5 dl kaurakermaa
Tilliä
Laakerinlehti
2 kpl kalaliemikuutioita
Valkopippuria
(Maizenaa)


Aloita laittamalla litra vettä kattilaan ja lisää kalaliemikuutiot. Pilko sipulit, purjo ja valkosipulit ja lisää kiehuvaan liemeen. Leikkaa tillistä varret ja lisää kattilaan, sekä laakerinlehti. Jätä kiehumaan reilu puoleksi tunniksi.
Kuori ja pilko perunat.
Kun liemi on kiehunut riittävästi, siivilöi se toiseen kattilaan. Lisää valkoviini ja perunat ja keitä lähes kypsiksi.
Lisää kaurakerma ja pilkotut ahvenen palat ja keitä nopeasti. Ohuet ahvenfileet kypsyvät todella nopeasti.
Lisää pieni ripaus valkopippuria ja tarkista suola.
Jos liemestä haluaa hieman kermaisemman paksua, niin liemi kannattaa suurustaa ennen fileiden lisäystä.
Koristele annokset tillinoksilla ja tarjoile saaristolaisleivän kera.


Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Tonnikalapiiras

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto