Pinaattinen lohicurry



Herkullinen lohicurry on helppo valmistaa ja sopii niin arkeen kuin juhlaan. Suomalainen ohra sopii siihen täydellisesti lisukkeeksi.

Ainekset neljälle:

Kirjolohifileetä 300g
Pinaattia 140g
Rusinoita 1 dl
Kaurakermaa 2,5 dl
Currya 1 tl
Jauhettua korianteria 1/2 tl
Suolaa
Oliiviöljyä
Rikottuja ohrasuurimoita 1,5 dl
Kasvislientä 5 dl
Mantelilastuja 50 g


Laita puoli litraa vettä kattilaan kuumenemaan ja lisää kasvisliemikuutio. Sekoita kasvisliemen joukkoon ohrasuurimot ja jätä kiehumaan miedolle lämmölle n. 25 minuutiksi.

Paahda mantelilastuja paistinpannulla, kunnes saavat hieman väriä.

Huuhtele ja valuta pinaatit siivilässä.


Kuullota pinaattia pannulla, kunnes neste on haihtunut ja mausta suolalla.


Fileroi kirjolohi ja leikkaa kuutioiksi. Ruskista pannulla hieman ja lisää suolaa, curry ja korianteri.
Lisää joukkoon pinaatti, kaurakerma ja rusinat. Anna kiehua hetki kokoon.

Annostele lautasille keitetty ohra sekä lohicurry ja viimeistele annos paahdetuilla mantelilastuilla.


Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Tonnikalapiiras

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto