Merluza Rebozada


Alkuperäisessä espanjalaisessa reseptissä kalana käytetään kummeliturskaa (merluza), mutta koska sitä on Suomesta saatavana rajoitetusti, niin kaikki vähärasvaiset, valkolihaiset kalat käy hyvin tähän ohjeeseen. 

Taikinaan:

250g vehnäjauhoja
Ripaus savupaprikaa
Ripaus kurkumaa
Merisuolaa
Mustapippuria
Pullo (0.3) lageria

Turskafileitä 250g
Sitruuna
Öljyä friteeraukseen




Sekoita jauhot, paprikajauhe, kurkuma, suola ja pippuri kulhossa. Lisää olut hitaasti jatkuvasti sekoittaen. Yritä saada taikinasta ruokakerman paksuista lisäämällä tarvittaessa olutta tai jauhoja.
Anna taikinan seistä puolisen tuntia jääkaapissa.
Leikkaa turskafileet reilu etusormen paksuisiksi paloiksi ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

Kuumenna öljy kattilassa, käytä turskasiivu taikinassa niin, että sitä tarttuu kaikkialle ja laita öljyyn kypsymään, vajaa kaksi minuuttia riittää. Tapaslautaselle kannattaa lohkota sitruunaa, jonka mehu kruunaa maun! Itse testasin ruokajuomana kuivaa sherryä ja se oli omille makuhermoille ihan ok, melko persoonallinen valinta.


Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Tonnikalapiiras

Kermainen ahvenkeitto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Sitruunainen avokadorisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Kesäkurpitsa-kookoskeitto