Mejillones a la Marinera
Eli sinisimpukoita tomaatin, valkoviinin,valkosipuli, sipulin ja korianterin kera.
Raaka-aineet:
Oliiviöljyä
Merisuolaa
Mustapippuria
Pullo kuivaa valkoviiniä
Puoli kiloa sinisimpukoita
3 valkosipulinkynttä
10 kirsikkatomaattia
1 sipuli
Tuoretta korianteria
Laita isoon kattilaan reilusti oliiviöljyä kuumenemaan ja rouhi sekaan reilusti mustapippuria. Kun pippuri alkaa tiristä, kaada joukkoon varovasti valkoviini, mutta varo roiskeita! Lisää suola.
Kuumenna kiehuvaksi ja lisää simpukat, valkosipuli ja sipuli ohueksi siivutettuna, tomaatit sekä pari oksaa korianterista karkeasti silputtuna.
Keitä kannen alla kymmenisen minuuttia.
Annostele korkeisiin kulhoihin ja poista samalla aukeamattomat simpukat. Silppua päälle vielä lisää korianteria.
Riittää alkukeitoksi neljälle tai tuoreen maalaisleivän kera kahdelle pääruoaksi.
Stockanherkussa olivat sinisimpukat 15.9.2017 6 € kilo, viisi meni roskiin. Tein Rainbow lager 0,0 oluessa ja kyllä oli mainiota evästä. Noi kuvat lisäävät intoa kokeilla lisää.
VastaaPoistaSinisimpukoista saa kohtuullisen hintaista (verrattuna moniin muihin äyriäisiin) ruokaa kohtuullisen pienellä vaivalla ja hyvän maun lisäksi kohtuullisen näyttäviä annoksia. ;)
Poista