Kesäkurpitsa-kookoskeitto


Kesäkurpitsa-kookoskeitto on simppeli, maukas ja vegaaninen keitto yksinkertaisista raaka-aineista.

Raaka-aineet:

2 kesäkurpitsaa
purjo
2 valkosipulin kynttä
2 limeä
1 tölkki kookosmaitoa
puoli desiä auringonkukansiemeniä
1 kasvisliemikuutio
currya
kurkumaa
cayennenpippuria
juustokuminaa
oliiviöljyä
suolaa



Keitto valmistuu kahdessa vaiheessa. Kuutioi toinen kesäkurpitsa, sekä puolet purjosta ja hienonna valkosipulin kynnet.
Kuumenna loraus oliiviöljyä kattilassa ja kuullota hetki purjosilppua ja valkosipulia. Lisää kesäkurpitsa, 2tl currya, 1tl kurkumaa ja 0.5 tl cayennenpippuria. Lisää vielä puoli litraa kasvislientä ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.



Suikaloi toinen kesäkurpitsa. Juustohöylä on näppärä! Laita toiseen kattilaan oliiviöljyä ja kuullota hetki pilkottua purjon toista puolikasta. Lisää kesäkurpitsasuikaleet, auringonkukansiemenet, 1tl juustokuminaa, suolaa ja toisen limen mehu. Sekoittele hetki, että maut sekoittuvat, mutta niin, että kesäkurpitsat jäävät rapsakoiksi. Ota kattila pois liedeltä.

Lisää kypsennettyyn keittoon kookosmaito ja toisen limen mehu ja soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna uudelleen.
Annostele lautasille ja lisää joukkoon kesäkurpitsasuikaleita. Tästä riittää noin neljälle.




Eksoottisen makuinen keitto tuoreen maalaisleivän kera lämmittää mukavasti syksyn sadepäivinä!
Maalaisleipään saa lisämakua hieromalla pintaa valkosipulin kynnellä ja tomaatin palalla ja sivelemällä siihen kevyesti oliiviöljyä tai sitten dippaamalla keittoon.

Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Burgundinpata

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto