Burgundinpata


Kasvisversio Burgundinpadasta on makumaailmaltaan niin täyteläinen, että tätä voi suositella hienompiinkin tilaisuuksiin! Juuri nyt saa tuoreita, maukkaita pataan sopivia aineksia.

Raaka-aineet:

Oliiviöljyä
Punasipuli
Valkosipuli 5 kynttä
Punajuuria 2-4 koosta riippuen
Porkkanoita n. 3 kpl
Tuoretta timjamia
Tomaattipyree 2rkl
Punaviiniä 3dl
Kasvislientä 0,5l
Laakerinlehtiä 3kpl
Maizenaa 2rkl

Herkkusieniä 5-6kpl
Suppilovahveroita tai muita hyviä ruokasieniä
Helmisipuleita 10kpl


Hienonna valkosipulin kynnet ja puna sekä valkosipuli. Kuori ja pilko melko rouheaksi porkkanat ja punajuuret.



Laita pataan tai paksupohjaiseen kattilaan kuumenemaan oliiviöljyä ja kuullota aluksi sipuleita muutama minuutti ja lisää porkkanat ja punajuuret, sekä muutama oksa timjamista. Kuullota viitisen minuuttia lisää.
Lisää pyree, kasvisliemi, punaviini ja mausteet ja jätä hautumaan miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia.

Kuumenna pannulla oliiviöljyä ja lisää kokonaiset, kuoritut helmisipulit. Pilko herkkusienet reiluiksi paloiksi ja lisää pannulle, sekä suppilovahverot. Paista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, kun väriä alkaa tarttumaan. Lisää vielä mustapippuria ja suolaa.



Sekoita tilkkaan kylmään vettä pari ruokalusikallista Maizenaa ja lisää pataan. Sekoita muutamia minuutteja ja lisää sipuli-sienipaistos sekaan. Anna hautua vielä kymmenisen minuuttia.

Seuraavaksi on se vaikein vaihe eli pata kannattaisi syödä vasta seuraavana päivänä, mutta aivan taatusti maistuu myös jo tässä vaiheessa! Lisää vielä annoksille tuoretta timjamia maku ja näköhermojen herkistelemiseksi. Ruokajuomaksi sopinee jotain Burgundyn alueelta.



Kommentit

Suosikit

Espanjalainen makkarapata

Gambas al Pil Pil

Pinaatti-kikhernelasagne

Kermainen ahvenkeitto

Sitruunainen avokadorisotto

Pähkinäinen päärynä-gorgonzolarisotto

Paahdettuja uunijuureksia ja tofua

Tomaatti-härkisohratto

Kesäkurpitsa-kookoskeitto