Tuttavallisemmin pinaatti-kikhernemuhennos on perinteinen espanjalainen herkku, mitä voi nauttia tapaksena tai ihan pääruokana. Yksinkertaisista raaka-aineista helposti ja nopeasti syntyvä vegaaninen pataruoka.
Raaka-aineet:
200g pinaattia
1 purkki kikherneitä
valkosipulia 4-5 kynttä
reilusti oliiviöljyä
3 ruokalusikallista tomaattipyreetä
2 ruokalusikallista balsamiviinietikkaa
kuminaa (kruunaa maun)
suolaa
mustapippuria
savupaprikajauhe
Kuullota hetki valkosipulia ja lisää sitten pinaatti.
Kun pinaatti on nopeasti kypsennetty lisää pyree, kumina, suola ja pippuri.
Sekoittele hetki ja lisää valutetut kikherneet ja anna hautua kymmenisen minuuttia.
Lisää lopuksi viinietikka.
Annostele lautasille ja ripottele siivilän läpi savupaprikaa annoksille. Tästä riittää kahdelle pääruoaksi tai noin kuusi tapasta.
Que aproveche!
Kommentit
Lähetä kommentti